Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хмельницькі податківці роз’яснюють вимоги законодавства щодо застосування РРО

опубліковано 12 вересня 2023 о 10:10

Під час робочої зустрічі із платниками податків начальник Хмельницької ДПІ ГУ ДПС в області Ганна Завроцька звернула увагу на положення Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», яким відновлено відповідальність за непроведення розрахункових операцій через РРО/ПРРО з фіскальним режимом роботи. У разі виявлення такого порушення з 1 жовтня 2023 року будуть застосовуватись фінансові санкції, передбачені п. 1 ст. 17 Закону. 

Посадовець наголосила на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та використанні електронних платіжних засобів.

Крім цього, розповіла, що більш сучасний і зручний варіант – програмний РРО. ДПС пропонує безоплатне програмне забезпечення для використання в якості ПРРО, яке не потребує фінансових витрат та спеціальних навичок користувача, а також надає можливість безкоштовного встановлення програмного РРО на будь-який комп'ютер, ноутбук або ґаджет.

Крім того, керівник ДПІ повідомила про відновлення певних видів податкових перевірок, які були тимчасово призупинені та щодо відновлення сплати єдиного податку.  Також під час зустрічі посадовець нагадала присутнім на необхідності дотримання норм трудового законодавства та виконанні податкових обов’язків.