Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця: у Городку представники громади та податкової служби об’єднали зусилля заради забезпечення надходжень до бюджетів

опубліковано 29 травня 2023 о 15:02

Начальник Городоцької ДПІ Наталія Хорошова взяла участь у нараді в Городоцькій МТГ за участі керівників установ, організацій, на якій обговорено перспективи виконання надходжень до місцевого бюджету в травні місяці, подальшу співпрацю щодо погашення податкового боргу. Також, до відома присутніх доведено інформацію щодо змін, внесених Законом України N3050-ІХ до Податкового кодексу України, в частині нарахування та сплати плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Крім того, наголошено про необхідність заповнення реквізитів платіжних документів відповідно до міжнародного стандарту ISO 2022.

Також керівник податкової інспекції розповіла про порядок застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, про порядок сплати вперше в 2023 році мінімального податкового зобов’язання за земельні частки (паї); про можливість декларування податкової знижки до 31 грудня 2023р., щодо ліцензування господарської діяльності; про переваги використання електронних сервісів при спілкуванні з податковою службою.

У доповіді Наталія Хорошова звернула увагу на недопустимість використання неоформленої найманої праці. Нагадала, що рівень надходження податку на доходи фізичних осіб, військового збору та Єдиного внеску напряму залежить від рівня нарахованої заробітної плати. Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, допомогу у разі нещасного випадку на роботі, пільги, якщо є малолітні діти. 

З нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.