Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Ярмолинеччині податківці та громада об’єднали зусилля для протидії «тіньовій» зайнятості та роз’яснення законодавства

опубліковано 25 травня 2023 о 15:02

За участі начальника Ярмолинецької ДПІ Світлани Павлюковської відбулося засідання представників місцевої територіальної громади.

Основним лейтмотивом виступу керівника податкової інспекції стала необхідність оформлення трудових відносин з найманими працівниками згідно чинного законодавства та своєчасність сплати до бюджету податків та зборів, утриманих із заробітної плати найманих працівників.

Громадяни отримали інформацію щодо негативних наслідків отримання заробітної плати «в конверті» для працівників і про негативні наслідки використання нелегальної праці для роботодавців.

Також з виступу керівника ДПІ присутні дізналися про порядок застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, щодо вірного заповнення реквізиту "Призначення платежу" платіжної інструкції під час сплати податків, зборів, митних інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів, грошової застави, а також у разі їх повернення; про порядок сплати вперше в 2023 році мінімального податкового зобов’язання за земельні частки (паї); про можливість декларування податкової знижки до 31 грудня 2023р., щодо ліцензування господарської діяльності, про переваги використання електронних сервісів при спілкуванні з податковою службою.

Крім того, в зв’язку з необхідністю погашення податкового боргу по майнових податках учасники зустрічі домовилися організувати роботу щодо ідентифікації суб’єктів господарювання – боржників та провести звірку.

Світлана Павлюковська роз’яснила, як через Електронний кабінет громадяни можуть дізнатися про наявність податкового боргу: приватна частина Електронного кабінету через режим «Стан розрахунків з бюджетом» відкриває доступ до особових рахунків користувача зі сплати податків, зборів та інших платежів (дані інтегрованої картки платника). Суми заборгованості перед бюджетом позначені червоним кольором. До приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету вхід здійснюється після проходження електронної ідентифікації онлайн з використанням кваліфікованого електронного підпису. 

Загалом надано кваліфіковані відповіді на запитання присутніх щодо особливостей застосування податкового законодавства.

З нагальними питаннями представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до Головного управління ДПС у Хмельницькій області за допомогою електронної скриньки Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.