Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця: на Шепетівщині податківці і депутати дбають про наповнення місцевого бюджету

опубліковано 25 травня 2023 о 15:00

Начальник Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина Ординська взяла участь в засіданні бюджетної комісії Шепетівської ОТГ, де предметно розглянули питання щодо наповнення місцевого бюджету за рахунок погашення податкового боргу платниками, особливо комунальними підприємствами та громадянами.

Зокрема, присутні обговорили питання надходження до бюджету місцевих податків та зборів, своєчасне нарахування земельного податку та орендної плати в повному обсязі, інвентаризація майна та активів, моніторинг суб'єктів підприємництва, які ведуть господарську діяльність на території територіальної громади і при цьому не зареєстровані в ЄДР та суб'єктів підприємницької діяльності, що фактично займаються реалізацією підакцизної продукції на території територіальної громади та не сплачують акцизний податок, легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, заходи з погашення податкового боргу із сумами до 3060 грн, переваги використання електронних сервісів, застосування суб'єктами господарювання РРО/ПРРО та наявності ліцензій. 

Керівник ДПІ наголосила, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну даних (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання). Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний,  визначення мінімального податкового зобов’язання.

Також посадовець нагадала про обов’язок платників використовувати в підприємницькій діяльності  РРО/ПРРО, та ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами. Для зручного користування платникам працює ІТС Електронний кабінет.

Проінформовано присутніх депутатів та присутніх працівників місцевого самоврядування щодо вірного заповнення "Призначення платежу" в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022.