Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наголос: у Кам’янці-Подільському податківці провели змістовний комунікаційний захід з легалізації трудових відносин

опубліковано 24 травня 2023 о 15:12

У рамках спільних заходів з легалізації трудових відносин податківці та місцева влада Кам’янець-Подільського відвідали представників малого бізнесу, маючи на меті стимулювання суб’єктів господарювання працювати виключно в правовому полі щодо легалізації зайнятості і заробітної плати, сумлінно сплачувати податки та збори, таким чином підтримувати економічний фронт в умовах воєнного стану. 

Як наголосили організатори заходу, сьогодення істотно змінило вимоги до належного оформлення найманих працівників та підвищило ступінь відповідальності роботодавців.  

Фахівці звернули увагу, що нелегальна зайнятість – це використання роботодавцями найманої робочої праці без належного оформлення трудових відносин. Погоджуючись працювати нелегально працівники самі себе позбавляють права вимагати передбачені державою соціальні гарантії.  Адже лише офіційне оформлення трудових відносин гарантує право на відпочинок, забезпечення виплати заробітної плати в повному обсязі, державний захист від незаконного звільнення, нарахування трудового стажу тощо. 

Представникам бізнесу наголошено, що офіційно оформлювати трудові відносини з виплатою легальної заробітної плати не менше мінімальної – це позитивний імідж роботодавця, репутація надійного партнера, стабільність, а також отримання прибутків. 

Зокрема податковий спікер Світлана Масловська нагадала про умови перебування на спрощеній системі, порядок та терміни подання звітності платниками єдиного податку, поінформувала про введення в дію нових бюджетних рахунків та нові правила заповнення платіжних доручень на сплату податків та ЄСВ, розповіла про порядок розрахунку мінімального податкового зобов’язання та умови застосування РРО. 

Також податківець розповіла про переваги подання звітності в електронному вигляді та  можливість отримувати актуальну інформацію з питань податкового законодавства через електронні сервіси ДПС. 

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua