Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально: шепетівські податківці проводять роз’яснювальні заходи з бізнес активом краю щодо сплати податків

опубліковано 24 травня 2023 о 10:13

За участі начальника Шепетівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентини Ординської проведено ряд обстежень об’єктів торгівлі з метою проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи суб‘єктам господарювання краю.

Керівник ДПІ проінформувала платників про необхідність застосування РРО/ПРРО при проведені розрахункових операцій, забезпечення використання електронних платіжних засобів, належного оформлення трудових відносин з найманими працівниками, щодо необхідності своєчасної та в повному обсязі сплати податків і зборів до бюджету.  

«З 1 квітня 2023 року діє новий порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення. При цьому для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 1 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу», - наголосила Валентина Ординська. 

Посадовець нагадала, що у разі виникнення питань у бізнесу, рекомендовано звертатись на адресу Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області km.ikc@tax.gov.ua.