Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Комунікація: шепетівські податківці запросили представників громад для обговорення важливих питань наповнення бюджету

опубліковано 31 березня 2023 о 14:08

За запрошенням начальника Шепетівської ДПІ Валентина Ординської посадовці Ленковецької та Грицівської територіальних громад взяли участь у робочій зустрічі з працівниками ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Під час зустрічі  Валентина Ординська ознайомила присутніх із основними змінами податкового законодавства, які діють у 2023 році, окреслила шляхи та напрямки спільної роботи по виявленню та забезпеченню додаткових надходжень до бюджету громад. 

Валентина Ординська проаналізувала надходження податкових платежів та зборів до бюджетів громад з початку року та звернула увагу на продовження співпраці по забезпеченню своєчасної сплати зобов'язань по майнових податках.

Було також наголошено, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Тож було перераховано випадки, коли подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим.  

Роз’яснено зміни до Податкового кодексу України, які набрали чинності з початку року, відповідно до яких введено мінімальне податкове зобов’язання. Платником мінімального податкового зобов’язання є резидент, який володіє та/або користується (орендує (суборендує), на умовах емфітевзису, постійно користується) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь (пп. 162.1.1 прим. 1 п. 162.1 ст. 162 ПКУ). 

Валентина Ординська акцентувала, що кошти, сплачені у межах мінімального податкового зобов’язання за користування землею сільськогосподарського призначення, надходитимуть до місцевих бюджетів за місцем розташування ділянки, а тому відповідальним працівникам громад необхідно долучитись до проведення спільних заходів по роз’ясненню цього питання для платників податків. 

«Ми домовились про проведення спільних заходів щодо виявлення та упередження фактів нелегальної трудової зайнятості населення та виплат зарплат «у конвертах». Разом тримаємо економічний фронт!», - резюмувала керівник Шепетівської ДПІ Валентиа Ординська.