Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На_часі: засідання робочої групи з легалізації зарплати в Маківській ОТГ підтвердило налаштованість на досягнення результатів

опубліковано 03 квітня 2023 о 08:20

Начальник Дунаєвецької ДПІ Наталія Баранюк взяла участь в засіданні робочої групи з легалізації найманої праці в Маківській територіальній громаді. 

У ході засідання відбулося заслуховування суб’єктів підприємницької діяльності з метою з’ясування причин виплати заробітної плати на рівні нижче мінімального за результатами роботи за 4 квартал 2022 року, розглянули шляхи підняття рівня заробітної плати та своєчасності її виплати.

«Проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо недопустимості виплати та отримання заробітної плати «в конвертах», необхідності дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, підвищення її рівня з метою збереження кваліфікованих кадрів, зупинення трудової міграції, а також оформлення трудових відносин з найманою працею є важливим фактором як для суб’єктів підприємницької діяльності, так і для громадян. Трудове законодавство гарантує найманому працівнику здорові та безпечні умови праці, оплачувані відпустки й лікарняні, допомогу у разі нещасного випадку на роботі, пільги, якщо є малолітні діти. Всього цього позбавлені незадекларовані працівники. Для роботодавця порушення трудового законодавства тягне за собою значні фінансові санкції», - розповіла керівник Дунаєвецької ДПІ Наталія Баранюк.

Власне, за переконанням і діями податківців, рівень надходження податку на доходи фізичних осіб, військового збору та Єдиного внеску напряму залежить від рівня нарахованої заробітної плати.