Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головна_тема: на Славутчині продовжують роз’яснювати податкове законодавство

опубліковано 29 березня 2023 о 09:47

Днями фахівці Славутської ДПІ Головного управлінні ДПС у Хмельницькій області в складі робочої групи з інвентаризації закладів торгівлі та надання консультаційно-роз'яснювальної допомоги суб'єктам господарювання, що здійснюють діяльність на території Славутського міської територіальної громади провели обстеження торгових місць.

У ході заходу податківці роз’яснили підприємцям особливості використання праці найманих осіб, порядок оформлення трудових відносин, відповідальність роботодавців за порушення норм Кодексу законів про працю. 

Акцентували увагу на застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку. Детально  роз’яснили переваги використання програмних реєстраторів розрахункових операцій та необхідність запровадження платіжних терміналів при проведенні готівкових розрахунків.  

Фахівці ДПІ наголосили на необхідності дотримання порядку заповнення платіжних документів на сплату податків, оскільки помилки платників податків, допущені під час заповнення платіжок, призводять до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету, виникнення податкового боргу і, відповідно, нарахування пені та штрафних санкцій. 

Крім того, нагадали присутнім, що триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році та розповіли про переваги використання електронних сервісів податкової служби, зокрема «Електронного кабінету» для подання податкової декларації про майновий стан і доходи.   

Варто нагадати, що на базі Головного управління ДПС у Хмельницькій області (далі – ГУ ДПС) створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua, на яку представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями.