Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця: в Чемерівцях податкова служба і селищна рада об’єднали зусилля задля повноцінного наповнення місцевого бюджету

опубліковано 29 березня 2023 о 09:42

Відбулась робоча зустріч начальника Чемеровецької ДПІ Валентини Гнатовської з працівниками фінансового відділу Закупненської селищної ради.

Основними темами для обговорення стали погашення та упередження виникнення податкового боргу зі сплати майнових податків до місцевого бюджету та активізація діяльності робочої групи при Закупненській селищній раді по легалізації заробітної плати і зайнятості населення.

Валентина Гнатовська відзначила, що проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо недопустимості виплати та отримання заробітної плати «в конвертах», необхідності дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці, підвищення її рівня з метою збереження кваліфікованих кадрів, зупинення трудової міграції, а також оформлення трудових відносин з найманою працею є важливим як серед суб’єктів підприємницької діяльності, так і серед громадян. 

«Кожен громадянин повинен зрозуміти, що використання прихованих трудових відносин, крім втрати працівниками трудових прав, призводить також до зменшення надходжень до бюджетів, зокрема місцевих, кошти з яких направляються для оплати праці вчителів, лікарів, інших працівників бюджетної сфери, постраждалих від російської агресії та розвитку інфраструктури громад» - наголосила керівник ДПІ Валентина Гнатовська.

Під час зустрічі йшлося також про хід кампанії «Декларування 2023», особливості застосування РРО/ПРРО, переваги використання електронних сервісів ДПС України.