Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Контакти: у Красилівській ДПІ під час «гарячої» лінії говорили про актуальні новації законодавства

опубліковано 16 березня 2023 о 08:42

У Красилівській  ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо актуальних новацій податкового законодавства. На запитання платників відповідав начальник ДПІ Олексій Шишин.

Під час «гарячої лінії» дозвонювачів цікавили  різні питання, зокрема щодо доходів, які підлягають декларуванню, необхідності подання  та порядку заповнення декларації  про майновий стан і доходи.

Начальник ДПІ розповів про переваги використання легальної праці для роботодавців, звернув увагу на питання щодо дотримання соціальних гарантій, недопущення виплати заробітної плати менше рівня мінімальної заробітної плати, значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно. 

Податківець відповів на запитання щодо застосування РРО/ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої групп, обов’язкового подання річної декларації про майновий стан і доходи.  А також поінформував про переваги  використання електронних сервісів ДПС.

Також платники цікавилися хто має сплачувати МПЗ, як розраховується МПЗ та як визначити суми сплачених податків та суми витрат, які повинні бути враховані при обчисленні МПЗ, з яких земельних ділянок МПЗ не сплачується. 

Відповідаючи на запитання посадовець акцентувала увагу на тому, що у 2023 році підприємці та юридичні особи, які мають у власності або в оренді сільськогосподарські угіддя, зобов’язані визначити мінімальне податкове зобов’язання за 2022 рік та подати нові форми податкової звітності за податковий період (звітний) рік разом з додатком – розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання. А громадянам суму мінімального податкового зобов’язання нараховуватиме податкова служба і направлятиме податкові повідомлення – рішення до 01 липня 2023 року з детальним розрахунком суми річного податкового зобов’язання з податку на доходи фізичних 

У ході спілкування платники податків отримали вичерпні відповіді та роз’яснення на запитання, які їх цікавили.