Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Контакти: у Новоушицькій ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 16 березня 2023 о 08:41

У Новоушицькій ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо актуальних питань та новацій податкового законодавства. На запитання платників відповідала в.о. начальника ДПІ Надія Гребенюк.

Платники податків цікавилися питаннями застосування РРО/ПРРО, декларування громадянами доходів, отриманих за 2022 рік, оформлення трудових відносин з найманими працівниками та правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу» та визначення та розрахунку мінімального податкового зобов’язання (МПЗ) для суб’єктів господарювання та фізичних осіб, оскільки у 2023 році власники або користувачі земельних ділянок вперше сплачуватимуть МПЗ за свої земельні частки (паї) сільськогосподарського призначення. 

Керівник ДПІ проінформувала платників податків про сервіси ДПС, які спрощують взаємодію платників з податковою службою. Розповіла, що за допомогою Електронного кабінету можна надіслати: податкову та фінансову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків, листи, сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань.

За результатами діалогу платники податків отримали кваліфіковані відповіді на всі запитання.