Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання легалізації найманої праці, в умовах воєнного стану, не втрачає своєї актуальності

опубліковано 09 лютого 2023 о 10:19

У Летичівській ДПІ на постійній основі проводяться робочі зустрічі з керівниками фермерських господарств з метою забезпечення належного контролю за рівнем нарахованої заробітної плати та недопущення порушення чинного законодавства при виплаті заробітної плати та забезпечення надходжень до бюджету. 

Акцентовано увагу на своєчасній сплаті платежів до бюджету та належного заповнення платіжних документів для вірного їх зарахування.

В цей складний для України час, через несплату податків та єдиного соціального внеску втрачає держава, а отже, і кожен її громадянин, зазначають в ДПІ.

Фахівець ДПІ зазначила, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року. Подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік та сплачувати відповідні податки і збори – конституційний обов’язок громадян та їх особиста підтримка держави, її фінансової безпеки та обороноздатності.

В зустрічі посадовець детально розповіла про введення в дію нової форми податкової декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143, а також про вимоги законодавства щодо порядку подання податкової декларації фізичними особами – підприємцями та громадянами.

При цьому звернула увагу, що декларацію про майновий стан і доходи можна подати в електронному вигляді через Електронний кабінет (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» – «Податкова декларація про майновий стан і доходи». Скористатись зазначеним сервісом зможуть особи, які ідентифіковані за особистим ключем, виданим кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг.

Крім того, обговорили питання одноразового добровільного декларування, застосування РРО/ПРРО, мінімальне податкове зобов’язання та погашення податкового боргу.

Для оперативної комунікації податкової служби з бізнес-спільнотою і громадськістю функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua