Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Нетішинській ДПІ відбулась зустріч з платниками податків

опубліковано 07 лютого 2023 о 14:51

В приміщенні Нетішинської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області була проведена зустріч начальника ДПІ Наталії Волк із платниками податків на тему «Актуальні питання щодо оподаткування фізичних осіб - підприємців. Надання звітності в електронному вигляді».

Наталії Волк ознайомила присутніх з новаціями податкового законодавства, зокрема щодо зміни розміру мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 року, розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і, відповідно, зміни сум єдиного податку, які необхідно буде платити суб’єктам господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (першої та другої групи).

Розповіла посадовиця  і про запровадження мінімального податкового зобов’язання. За її словами, мінімальне зобов’язання зі сплати податків необхідно сплатити платникам податків за користування або володіння сільгоспугіддями.

Також Наталіz Волк нагадала, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначила випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернула увагу, що для зручності  та спрощення процедури декларування доходів, в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу.

Крім цього, начальниця повідомила про можливість до 1 березня п.р. скористатися правом на податкову амністію, тобто легалізувати активи, при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі.

Наталія Волк довела до відома роботодавців про легалізацію заробітної плати, дотримання законодавства про оплату праці. Нагадала про необхідність інформування податкової служби про прийняття працівника на роботу з дотриманням вимог чинного законодавства, тобто до початку роботи новоприйнятого працівника. Назвала способи, як можна подати повідомлення.

Нагадала, що у разі виникнення питань, які потребують оперативного розгляду, платники податків можуть звертатись на комунікаційну податкову платформу, відправивши лист на електронну скриньку за адресою km.ikc@tax.gov.ua.