Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кам’янця-Подільського роз’яснюють підприємцям нюанси річного звітування

опубліковано 07 лютого 2023 о 10:56

У Кам’янець-Подільській ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області фахівці проводять роз’яснювальну роботу з фізичними особами–підприємцями з питань подання звітності за 2022 рік та роз’яснюють новації податкового законодавства.

Під час чергової зустрічі з платниками фахівець ДПІ розповіла про нові форми декларацій, які увійшли в дію з 1 січня 2023 року, зокрема, декларації про майновий стан і доходи, яка затверджена наказом Мінфіну України від 17.05.2022 року №143. Звернула увагу на подання Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за новою формою.

Фахівець детально розповіла платникам про новий додаток МПЗ (мінімальне податкове зобов’язання) до форми декларації  про майновий стан і доходи. Цей додаток заповняють підприємці, які мають земельні частки (паї)  сільськогосподарського призначення і земельна ділянка не перебуває в офіційній оренді. Окрім того детально поінформувала як розраховується сума мінімального податкового зобов’язання.

Також нагадала про розпочату кампанію декларування громадянами доходів, одержаних впродовж 2022 року, яка триватиме до 1 травня 2023 року, кампанію добровільного декларування громадянами активів, яка триватиме до 1 березня 2023 року, а також розповіла платникам, як правильно заповнювати реквізити «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах для сплати податків.