Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплата податків у воєнний час – тема діалогу Ярмолинецьких податківців та платників громади

опубліковано 06 лютого 2023 о 11:54

Начальник Ярмолинецької ДПІ Світлана Павлюковська провела робочу зустріч з платниками податків. 

Начальник ДПІ зазначила, що робота бізнесу у правовому полі в умовах війни – це фінансова стабільність України, підтримка наших Збройних Сил. Тому, податковою службою Хмельницької області  проводиться активна інформаційно-роз’яснювальна робота щодо питань недопущення фактів «тіньової» зайнятості та порушень законодавства про оплату праці. Звернула увагу на необхідності детінізації відносин у сфері зайнятості населення, виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімальної та своєчасності сплати ПДФО та військового збору.   

Крім цього, Світлана Павлюковська ознайомила присутніх з новаціями податкового законодавства, зокрема щодо зміни розміру мінімальної заробітної плати з 01.01.2023 року, розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і, відповідно, зміни сум єдиного податку, які необхідно буде платити суб’єктам господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування (1 та 2 групи). 

Розповіла керівник ДПІ і про запровадження мінімального податкового зобов’язання. За її словами, це мінімальне зобов’язання зі сплати податків, які необхідно сплатити платникам податків за користування або володіння сільгоспугіддями, і включає в себе податок на прибуток підприємств, ПДФО, військовий збір, єдиний та земельний податок.

Також посадовиця нагадала, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначила випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернула увагу, що для зручності  та спрощення процедури декларування доходів, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Крім цього, Світлана Павлюковська повідомила про можливість до 1 березня п.р. скористатися правом на податкову амністію, тобто легалізувати активи, при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua