Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Маківській громаді податківці роз’яснили підприємцям актуальні питання наповнення бюджету

опубліковано 26 січня 2023 о 14:24

За участі начальника Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталії Баранюк відбулася робоча нарада з фізичними особами – підприємцями та представниками Маківської ОТГ.

Зокрема, йшлося про забезпечення підвищення розміру виплат заробітних плат найманим працівникам, що сприятиме підвищенню їх рівня соціального захисту, застосування РРО/ПРРО, погашення податкового боргу, одноразове добровільне (спеціальне)  декларування, переваги подання річної звітності в електронній формі тощо.

Також податківець нагадала, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначила випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Водночас звернула увагу, що для зручності  та спрощення процедури декларування доходів, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. Розповіла і про зміни у формах  податкової звітності.

Крім того, присутнім роз’яснено правильність заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів для сплати податків.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua