Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання легалізації найманої праці, в умовах воєнного стану, не втрачає своєї актуальності

опубліковано 25 січня 2023 о 15:33

Начальником Старосинявської ДПІ Галиною Гук спільно із працівником Красилівського відділу податків і зборів з фізичних осіб Жанною Першхайло за участі заступника Старосинявськоі селищної ради Надії Вікарськоі проведено робочу зустріч з керівником Пилявського ТРП Лідії Сторожук з питань дотримання чинного законодавства при виплаті зарплати.

Керівник ДПІ зазначила, що питання дотримання законодавства щодо виплати заробітної плати, легалізації трудових відносин та зайнятості населення було і залишається одним із основних напрямків діяльності ДПС та місцевих органів виконавчої влади.

Нелегальні трудові відносини та незадекларована заробітна плата призводять до зменшення надходжень до бюджетів, створюють брак коштів для оплати праці лікарів, вчителів, інших працівників бюджетної сфери, фінансування соціальних програм. Роботодавець, який ухиляється від офіційного оформлення працівників, позбавляє їх захисту основних трудових прав, а наймані працівники втрачають страховий стаж, який забезпечує їм отримання заробленої пенсії та інших соціальних виплат.

Тільки спільними зусиллями, за участі громадськості, суб'єктів господарювання, органів місцевого самоврядування, засобів масової інформації можна досягти легалізації доходів, подолати серед платників негативну тенденцію ухилення від сплати податків, та позитивної динаміки податкових надходжень до місцевих бюджетів.

Галина Гук провела індивідуальну роз‘яснювальну роботу щодо декларування найманої праці, підвищення рівня заробітної плати та повноти сплати ПДФО. Також розглянули питання щодо одноразового добровільного декларування, застосування РРО/ПРРО, електронних сервісів ДПС, декларування 2023, погашення податкового боргу, тощо.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua