Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізацію трудових відносин та заробітної плати обговорили у Славуті

опубліковано 25 січня 2023 о 14:47

Начальник Славутської ДПІ Володимир Яремчук провів робочу зустріч з платниками податків. Під час зустрічі обговорили шляхи співпраці з питань легалізації трудових відносин та недопущення заборгованості із виплати заробітної плати. Також розглянули план спільних заходів з питань детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення на 2023 рік.

Володимир Яремчук зазначив, що одним із напрямків діяльності податкової служби є здійснення контролю за дотриманням роботодавцями трудового законодавства. Тому податківцями здійснюється контроль за легальним використанням праці найманих працівників та належного оформлення трудових відносин.

На зустрічі присутніх було проінформовано про переваги легального працевлаштування. Відсутність цивілізованих трудових відносин позбавляє працівників, працевлаштованих таким чином, наступних важливих речей: гарантованої виплати заробітної плати два рази на місяць; права на щорічну основну відпустку; оплату лікарняного листка; захисту від незаконного звільнення; отримання офіційної вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця та ще багатьох прав та соціальних гарантій. Також було наголошено про відповідальність роботодавців за допуск найманих працівників до роботи без належного оформлення.

Керівник ДПІ звернувся із закликом офіційно укладати трудові договори з виплатою легальної заробітної плати, працювати виключно в правовому полі та не ігнорувати права найманих працівників на гарантований державою соціальний захист.

Крім того присутнім роз’яснено правильність заповнення реквізиту «Призначення платежу» розрахункових документів для сплати податків, особливості одноразового (спеціального) декларування громадян та проінформовано присутніх, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua