Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Участь у спільному заході щодо легалізації трудових відносин представників Ізяславської міської ради та податківців

опубліковано 23 січня 2023 о 11:43

З метою забезпечення належного контролю за рівнем нарахованої заробітної плати та недопущення порушення чинного законодавства підприємствами та ФОП при виплаті заробітної плати та забезпечення надходжень до бюджету начальником Ізяславської ДПІ Олександрою Семендяк спільно з працівником Шепетівського відділу податків і зборів з фізичних осіб Богданою Шангай за участі начальника відділу доходів Управління фінансів Ізяславськоі міської ради Валентиною Коротун було проведено робочу зустріч з платниками.

На зустріч було запрошено та заслухано посадових осіб ПП «Стоматологія і Ви», ПП «Редакція газети «Зоря Надгориння», ПП «Автолідер 24», МПШБК, які в період 2-3 кварталу 2022 року допустили нарахування заробітноі плати нижче законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати.

Як зазначила Олександра Семендяк головна мета таких зустрічей – це стимулювання суб’єктів господарювання працювати виключно в правовому полі та сумлінно сплачувати податки та збори, таким чином підтримувати економічний фронт в умовах воєнного стану.

Звернула увагу, що нелегальна трудова діяльність – це відповідальність не лише роботодавця, а й працівника. Звернулись до суб’єктів господарювання із закликом офіційно укладати трудові договори з виплатою легальної заробітної плати та не ігнорувати права найманих працівників на гарантований державою соціальний захист. Проінформувала роботодавців щодо мінімальної заробітної плати на теперішній час та ступінь відповідальності роботодавців за неналежне оформлення найманих працівників.

Закликала малий бізнес з повною відповідальністю дотримуватись податкового законодавства та своєчасно сплачувати податки і збори до бюджетів усіх рівнів.

Відтак в ході бесіди з'ясовано причини виплати заробітної плати нижче мінімальної. Проведено індивідуальну роз'яснювальну роботу щодо законодавчих вимог декларування найманої праці, необхідності в умовах воєнного стану підвищення рівня заробітної плати та повноти сплати ПДФО до бюджету.

Сторонами прийняте спільне рішення щодо покращення ситуації щодо збільшення заробітної плати, яке, в свою чергу, збільшить надходження до бюджету.

Присутнім наголошено про основні аспекти податкової амністії, кампанії декарування доходів громадян, застосування РРО/ПРРО та електронні сервіси ДПС.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua