Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне в оподаткуванні під час зустрічі з посадовцями Наркевицької ОТГ

опубліковано 23 січня 2023 о 11:35

Начальник Волочиської ДПІ Анатолій Саланський провів робочу зустріч з посадовцями Наркевицької ОТГ. Де обговорили наступні питання: підсумки виконання бюджету за 2022 рік, об‘єктивність та обґрунтованість запланованих показників доходів на 2023 рік, проведення НГО земель, по яких термін проведення перевищив термін визначений Законом 1378, використання електронних сервісів, новації податкового законодавства (особливості нарахування мінімального податкового зобов‘язання). Наголошено на обов‘язковому використання СГ, які здійснюють торгівлю за готівку РРО/ПРРО.

Також Анатолій Саланський поінформував, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року. Водночас зазначив, що річну податкову декларацію про доходи за минулий рік зобов’язані заповнити і подати до 1 травня 2023 року громадяни, які отримали доходи, з яких у 2022 році не сплачено податок на доходи фізичних осіб та нагадав, які доходи підлягають обов’язковому декларуванню.

Крім цього, посадовець нагадав що 1 березня 2023 року завершується  кампанія з одноразового декларування, під час якої громадяни мають можливість легалізувати активи при придбанні яких не були сплачені податки або сплачені не в повному обсязі та розповів, які активи підлягають декларуванню і які терміни сплати одноразового збору.

Надано відповіді на запитання щодо погашення податкового боргу громадянами, правильності заповнення платіжних документів для сплати податків з метою уникнення виникнення нез‘ясованих платежів та легалізації трудових відносин.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua