Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Летичівські податківці проводять активну роз’яснювальну роботу серед платників податків

опубліковано 15 грудня 2022 о 10:43

Начальник Летичівської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Олена Савіцька роз’яснила громадянам та представникам бізнесу особливості проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування, можливості отримання податкової знижки та порядку застосування касових апаратів платниками податків.

За словами посадовиці з  1 січня 2022 року всі підприємці – платники єдиного податку II-IV груп, незалежно від виду діяльності та обсягу доходу, які здійснюють розрахунки за товар готівкою або за допомогою платіжних карток, зобов’язані застосовувати РРО або ПРРО. Підприємці ж, які здійснюють діяльність у селах та селищах, у випадках, передбачених законодавством, розрахункові операції можуть проводити із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку  книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок. Забезпечення ПРРО та її підтримка є безкоштовною. Програмне забезпечення можна завантажити з сайту ДПС на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший ґаджет, який має операційну систему та підключений до Інтернет. Державною податковою службою систематично оновлюються версії програмного забезпечення ПРРО.

Наступним, Олена Савіцька, обговорила питання одноразового добровільного (спеціального) декларування активів фізичними особами. Принагідно розповіла про ставки, строки сплати збору та зазначила, які об’єкти підлягають оподаткуванню. Також податківка звернула увагу присутніх на продовження терміну одноразового добровільного декларування до 01 березня 2023 року.

На зустрічі також було розглянуто питання можливості отримання податкової знижки громадянами, які офіційно працевлаштовані і є платниками податку на доходи фізичних осіб. Аби отримати податкову знижку за витратами 2021 року, до податкового органу за місцем реєстрації платника податків необхідно подати: декларацію про майновий стан і доходи, копії платіжних документів, що підтверджують здійснення витрат (оригінали зберігаються у декларанта протягом строку давності, встановленого Податковим кодексом), копії договорів, що ідентифікують продавця/ надавача товарів, робіт чи послуг та їх отримувача. Також подати декларацію можна через Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua/) при наявності електронного цифрового підпису.

Крім того керівник ДПІ звернула увагу на належному оформленні трудових відносин.  Та зазначила, що задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua