Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платників податків Старокостянтинівщини знайомлять з роботою електронних сервісів

опубліковано 09 грудня 2022 о 08:30

Побачити нарахування майнових податків, механізм їх розрахунку, об’єкти оподаткування та навіть сплатити податкові зобов’язання можна через Е-кабінет платника. Про це розповідають платникам податків працівники Старокостянтинівської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області.

Загалом, дізнатися більше про функціональні можливості електронних сервісів ДПС  - одне з поширених запитань, з яким платники податків звертаються до ЦОПу. Адже в реаліях сьогодення – електронне спілкування з податковою стає все більш актуальним.

Адже основними перевагами використання електронних сервісів ДПС України, зокрема Електронного кабінету платника, є економія робочого часу платника податків, відсутність необхідності придбавати бланки звітних документів, уникнення черг, оновлення версій документів звітності, оперативність обробки отриманої інформації, підтвердження подання звітності, постійне оновлення програмного забезпечення, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Фахівці ДПІ зазначають, що, використовуючи функції Електронного кабінету, платники податків можуть реалізувати свої права та обов’язки, наприклад, отримати  інформацію про наявність/відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо об’єктів оподаткування з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, орендної плати, сформувати та надіслати податкову звітність тощо.

Під час спілкування з платниками фахівці ДПІ нагадали присутнім про обов’язковість дотримання податкового законодавства щодо сплати в повному обсязі податків і зборів до бюджетів, важливість легалізації найманої праці, використання РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій та розповіли про порядок застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Під час надання практичної допомоги, платники отримують одночасно й консультаційну підтримку з питань застосування податкового законодавства, що значною мірою, впливає на підвищення податкової культури та обізнаності серед громадян, а отже забезпечує стабільні надходження до бюджету, такі потрібні для підтримки ЗСУ.

На завершення фахівці ДПІ наголошують, що задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотного зв’язку за адресою km.tax.gov.ua функціонує комунікаційна податкова платформа Головного управління ДПС у Хмельницькій області.