Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про основні аспекти оподаткування в умовах воєнного стану йшлося під час зустрічі у Славуті

опубліковано 07 грудня 2022 о 15:59

Нещодавно відбулася зустріч начальника Славутської  ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Володимира Яремчука його заступника Лариси Бондарчук, начальника Шепетівського відділу по роботі з податковим боргом Ігоря Ковальчука та керівника Славутського відділу державної виконавчої служби у Шепетівському районі Хмельницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) Сергієм Гордійчуком.

В ході проведення заходу обговорено спільні шляхи забезпечення виконання показників доходів та виявлення додаткових резервів наповнення бюджетів.

В ході зустрічі посадовці розглянули питання збільшення надходжень до бюджетів. Як зазначив начальник ДПІ, наразі громади на місцях мають значні резерви для наповнення місцевих бюджетів і саме тому спільно з фахівцями податкової служби вони мають працювати для збільшення обсягу надходжень. Адже успішний розвиток територіальних громад та їх фінансове забезпечення залежить не лише від розмірів прийнятих ставок майнових податків, а й від подальшої роботи з проведення інвентаризації об’єктів нерухомого майна, земельних ділянок та залучення до оподаткування.

Під час спілкування Володимир Яремчук також зупинився на особливостях кампанії добровільного декларування активів громадян. Він повідомив про подовження дії податкової амністії до 1 березня 2023 року та поінформував про види об’єктів декларування, ставки одноразового збору та терміни його сплати.

Володимир Яремчук нагадав про основні зміни податкового законодавства, які були прийняті з початком війни, наголосив на обов’язковому застосуванні суб’єктами господарювання РРО чи ПРРО при проведенні розрахункових операцій за готівку, належного оформлення трудових відносин, звернув увагу на переваги використання електронних сервісів ДПС України, а також розглянули алгоритм заповнення поля Призначення платежу та зменшення податкового боргу.

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua