Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Ярмолинецькій ДПІ податківці провели робочу зустріч із платниками податків

опубліковано 25 листопада 2022 о 11:34

Начальник Ярмолинецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Світлана Павлюковська провела робочу зустріч із платниками податків щодо основних інформкампаній, зокрема щодо порядку подання добровільної одноразової (спеціальної) декларації, застосування РРО/ПРРО в період воєнного стану тощо, податкової знижки.

Під час заходу керівник ДПІ поінформувала платників, що з 1 вересня минулого року громадяни мають можливість легалізувати свою власність, придбану до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені. Роз’яснила, хто з громадян може скористатися правом на податкову амністію та які об’єкти підлягають декларуванню. Також звернула увагу присутніх, що з метою реалізації права на податкову амністію декларанту необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді через «Електронний кабінет платника».

Посадовець нагадала  підприємцям про обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій чи програмних РРО при проведенні готівкових розрахунків за товари чи послуги. Водночас, у селах та селищах розрахункові операції, у випадках, передбачених законодавством, підприємці можуть проводити із застосуванням зареєстрованих у встановленому порядку книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок.

Йшлося також про обовязковість легалізації найманої прації та погашення податкового боргу.

Присутні платники податків мали можливість отримати відповіді на всі свої питання.