Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сплату місцевих податків та новації податкового законодавства обговорили в Деражнянській ОТГ

опубліковано 25 листопада 2022 о 11:25

Відбулась зустріч начальника Деражнянської ДПІ Олександра Ломая із старостами та керівництвом Деражнянської ОТГ.

Під час заходу розглядалися питання податкового законодавства, зокрема порядок реєстрації та застосування РРО, сплата земельного податку, податку на нерухоме майно та погашення податкового боргу по сплаті місцевих податків.

Також на зустрічі розглянули питання наповнення місцевого бюджету, зокрема, щодо своєчасної сплати податків суб’єктами господарювання та громадянами, дотримання норм податкового та трудового законодавства платниками податків, актуальні питання податкового законодавства, а також погашення податкового боргу.

Як зазначив Олександр Ломай, що одним з резервів наповнення бюджету є кампанія добровільного декларування активів громадян, термін дії якої продовжили до 1 березня 2023 року. Саме до цього часу резиденти держави матимуть змогу легалізувати неоподатковані в минулому статки за пільговою ставкою одноразового збору.

Крім того, начальник податкової інспекції розповів присутнім про сервіс ДПС «Електронний кабінет», за допомогою якого платник може отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, строки подання звітності та сплати податків, надіслати та переглянути раніше подану до органів ДПС звітність. А громадяни в Електронному кабінеті мають можливість переглянути податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих майнових податків, подати декларацію про майновий стан та доходи.

 

Задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку функціонує електронна скринька комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua