Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний кабінет – взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу

опубліковано 26 вересня 2022 о 10:48

У Шепетівській державній податковій інспекції принагідно нагадують для платників податків, що в умовах дії воєнного стану важливим вектором допомоги для них є електронні сервіси ДПС, які забезпечують спілкування з податковими органами дистанційно. Платники можуть отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, а також подати звітність до податкових органів без особистого візиту до служби.

Як зазначає начальник ДПІ Валентина Ординська, найпопулярнішим електронним сервісом ДПС України залишається Електронний кабінет. Він забезпечує безконтактні засоби взаємодії платників податків та ДПС з використанням сучасних інформаційних технологій та надає можливість реалізувати свої права та обов’язки у сфері оподаткування в режимі онлайн. Користуватися онлайн цим сервісом від ДПС можуть як юридичні, так і фізичні особи.

Працівники ДПІ систематично надають для платників податків практичну допомогу в користуванні Кабінетом, адже за допомогою приватної частини електронного кабінету можна сформувати та надіслати до органів ДПС  податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків та отримати багато інших послуг.

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.