Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Красилівщині податківці роз’яснюють податкові новації

опубліковано 23 вересня 2022 о 15:00

Нещодавно Красилівські податківці провели роз’яснювальну роботу з платниками податків.

Фахівці ДПІ нагадали присутнім, про обов’язок використання зареєстрованих РРО чи ПРРО у разі проведення готівкових розрахунків. Також звернули увагу на переваги програмного РРО, який зручний в використанні та його можна безкоштовно завантажити на офіційному сайті податкової служби.

Під час заходу фахівці наголосили присутнім, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларуванню активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року. Громадяни України, які мають статки, які не були оподатковані належним чином, можуть добровільно подати одноразову спеціальну декларацію, сплатити одноразовий збір та легалізувати такі активи. Декларація подається до Державної податкової служби України безпосередньо платниками через Електронний кабінет.

Податківці зазначили також, які активи не підлягають декларуванню, об'єкти житлової нерухомості, нежитлові будинки некомерційного призначення земельні ділянки, сукупний розмір яких по кожній окремій ділянці не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної статтею 121 Земельного кодексу України.

Крім того, фахівці податкової інспекції нагадали і про щорічне декларування доходів громадян та розповіли про податкову знижку, яку за певних умов можуть отримати громадяни за понесені в 2021 році витрати.

Також повідомили, що наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225 затверджено Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у пп. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, який зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 серпня 2022 року за № 967/38303.  

Для якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку створена комунікаційна податкова платформа Головного управління ДПС у Хмельницькій області. Адреса електронної скриньки km.ikc@tax.gov.ua.