Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Ізяславі податківці обговорюють актуальні питання оподаткування з бізнесом

опубліковано 23 вересня 2022 о 15:28

Начальник Ізяславської ДПІ Олександра Семендяк відвідала місця здійснення господарської діяльності з метою роз’яснення платникам необхідності застосування РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій, забезпечення використання електронних платіжних засобів, оформлення трудових відносин з найманими працівниками, щодо необхідності своєчасної та в повному обсязі сплати податків і зборів до бюджету.

Зокрема, керівник податкової інспекції повідомила присутнім, що до 1 березня 2023 року громадяни мають можливість задекларувати активи, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі. Посадовець детально розповіла, які об’єкти можна декларувати, як визначити суму одноразового збору та коли його потрібно сплачувати.

Окрім того, учасники заходу ознайомилися з електронними сервісами ДПС, які дають можливість спілкуватися з податковою службою онлайн. Керівник ДПІ  зазначила, що за допомогою сервісу «Електронний кабінет податків» суб’єкти господарювання та громадяни можуть подавати звітність, отримувати довідки та іншу необхідну для платника податків інформацію щодо сплати земельного податку та податку на нерухоме майно.

Олександра Семендяк також розповіла про порядок реєстрації програмного РРО та наголосила на обов’язкове застосування РРО чи ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють готівкові розрахунки з покупцями.

Також очільниця ДПІ повідомила присутніх про Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у пп. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225,  зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 серпня 2022 року за № 967/38303.  

Олександра Семендяк розповіла, що для  комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю податковою службою запроваджено Комунікаційну податкову платформу. Так, на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua. 

Олександра Семендяк зазначила, що сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян зараз важливо як ніколи, адже вчасно сплачені податки не лише забезпечують економічну підтримку громади та гарантують соціальні виплати, а є вагомою складовою для пришвидшення перемоги над ворогом.