Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кам’янець-Подільського розповіли платникам про зміни у податковому законодавстві в умовах воєнного стану

опубліковано 22 вересня 2022 о 09:00

Начальник Кам’янець-Подільської ДПІ Ольга Дворська спільно з начальником Кам’янець-Подільського відділу податків і зборів з фізичних осіб Наталія Марущак, ГДІ Кам’янець-Подільського відділу податків і зборів з юридичних осіб Ларисою Бурак провели зустріч з головним бухгалтером ДП Кам’янець-Подільського лісового господарства Оксаною Столярчук. Поспілкувалися про забезпечення  надання інформації  щодо показників фінансових планів по сплаті  до державного бюджету податкових платежів та ЄСВ, наповнення бюджетів усіх рівнів, а також роз'яснено основні  моменти одноразового декларування та застосування РРО при розрахунках з громадянами.

Ольга Дворська нагадала про основні аспекти застосування РРО в умовах сьогодення та наголосили на необхідності забезпечення споживачам можливості здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Також очільниця ДПІ, звернули увагу присутніх, що Верховна рада України 15 серпня 2022 року прийняла рішення про продовження терміну податкової амністії ще на півроку, тобто до 1 березня 2023 року. Тож тепер громадяни, які планували подати одноразову декларацію, матимуть для цього достатньо часу. Задекларувати громадяни можуть грошові кошти, майно, предмети мистецтва та антикваріату, ювелірні вироби, цінні папери та інші активи. Однак, не підлягають декларуванню активи, які розташовані на території країни-агресора.

Ольга Дворська зазначила, що сплатити одноразовий збір необхідно в 30 денний термін з моменту подання декларації, однак якщо декларант не має змоги сплатити в такий термін всю суму, він може розтермінувати платіж на 3 роки рівними платежами. Декларант, який сплатив вчасно і в повному обсязі визначену суму одноразового збору звільняється від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства.

Також посадовиця повідомила присутніх про Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у пп. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225,  зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 серпня 2022 року за № 967/38303.  

Розповіла, що для  комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю податковою службою запроваджено Комунікаційну податкову платформу. Так, на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.