Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення місцевого бюджету – головна тема під час зустрічі у Староостропільській громаді

опубліковано 22 вересня 2022 о 08:45

Днями начальник Старокостянтинівської ДПІ Гололовного управління ДПС у Хмельницькій області Марія Коломієць провела нараду в Староостропільській МТГ за участі керівництва громади та керівників структурних підрозділів де обговорили питання щодо забезпечення наповнення місцевого бюджету громади, сплати заборгованих сум з земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ЄСВ та ряд інших.

Марія Коломієць зазначила, що сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян зараз важливо як ніколи, адже вчасно сплачені податки не лише забезпечують економічну підтримку громади та гарантують соціальні виплати, а є вагомою складовою для пришвидшення перемоги над ворогом.

Під час спілкування піднімалася проблематика щодо сплати земельного податку, орендної плати, податку на нерухомість, ПДФО. Окремо увага була приділена питанню роботи з боржниками та запобігання виникнення у платників податкового боргу.

Разом з  тим, були обговорені зміни та новації у податковому законодавстві в умовах воєнного часу. Звернуто увагу на порядок застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання, використання електронних сервісів ДПС, а також наголошено про продовження одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Також Марія Коломієць повідомила присутніх про Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов'язків, визначених у пп. 69.1 п. 69 підрозділу 10 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, затверджений наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225,  зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 серпня 2022 року за № 967/38303.  

Розповіла, що для  комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю податковою службою запроваджено Комунікаційну податкову платформу. Так, на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою km.ikc@tax.gov.ua.