Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хмельницькі податківці у співпраці з представниками територіальної громади забезпечують наповнення дохідної частини бюджету

опубліковано 05 серпня 2022 о 15:50

Начальник Хмельницької ДПІ Валерій Коновальчук провів робочу зустріч з представниками Гвардійської ОТГ. Під час зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема внесені Законами України №2120-ІХ, Закону №2142-IX, Закону №1914-IX, Закону №1946-ІХ, №2136, №2253, №2260, №2261, №2284, №2290 тощо.

Крім того, Валерій Коновальчук нагадав про важливість своєчасної сплати податків і зборів, обов’язковість погашення податкового боргу, особливості застосування РРО/ПРРО, переваги використання електронних сервісів, особливості щорічного декларування та одноразового (спеціального) добровільного декларування, необхідність легалізації трудових відносин.

Розповідаючи про декларування доходів громадян за 2021 рік, посадовець зауважив, що податківці завжди в разі необхідності надають роз’яснення порядку заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, нову форму якої затверджено наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022р. №143.

Вели мову і про необхідність проведення інвентаризації земель ТГ, залучення до сплати податків одноосібників та пайовиків, які обробляють понад 2 гектари земельних угідь.

Учасники зустрічі домовились про заходи щодо популяризації податкової амністії, за допомогою якої до 31 серпня 2022 року включно за пільговими ставками збору можна легалізувати статки, придбані за кошти, з яких не сплачені податки; а також про посилення роботи щодо роз’яснення громадянам важливості сплати майнових податків, завдяки яким в громаді функціонують заклади охорони здоров’я, освіти, здійснюється благоустрій.

«Хмельницькі податківці висловлюють вдячність сумлінним платникам податків, завдяки яким зміцнюється обороноздатність нашої держави» - зазначив Валерій Коновальчук.

 

Інформація про реквізити банківських рахунків для сплати податків відповідно до адміністративно-територіального устрою України оприлюднена на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці «Рахунки для сплати платежів» ( https://km.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/ ).

 

Детальну інформацію щодо податкової амністії можна отримати за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya