Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуально: відвідувачі Хмельницької ДПІ отримують кваліфіковані консультації у центрі обслуговування платників

опубліковано 05 серпня 2022 о 15:24

Працівники Хмельницької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області проводять повсякденну роз’яснювальну роботу щодо новацій у податковому законодавстві в період воєнного стану.

Податківці акцентують увагу на таких питаннях, як обов’язкове проведення розрахункових операцій через РРО та/або через програмні РРО, переваги подання звітності в електронному вигляді, використання сервісу Електронний кабінет платника податків тощо.

Також платники отримують вичерпну інформацію про кампанію одноразового декларування. А саме, до 1 вересня 2022 року громадяни мають змогу легалізувати свої статки, при придбанні яких податки не сплачувались. Для цього необхідно подати одноразову декларацію в електронному вигляді і сплатити одноразовий збір від суми задекларованих активів. Звернуто увагу, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадян, які мають право на таке декларування. Також обговорюють кампанію Декларування 2022.

«Загалом інформаційно-роз’яснювальна робота, яка проводиться податківцями, охоплює головні сфери діяльності платників податків і в обов’язковому порядку спирається на використання електронних сервісів, популяризацію тематичних листівок і неперервний діалог з людьми, а у воєнний час це надзвичайно важливо», - резюмував начальник Хмельницької ДПІ Валерій Коновальчук.