Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На часі: чемеровецькі податківці нагадують платникам про обов’язковість погашення податкового боргу

опубліковано 05 серпня 2022 о 12:09

Днями начальник Чемеровецької ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Валентина Гнатовська провела чергову робочу зустріч з фізичними особами-підприємцями з приводу погашення заборгованості по земельному податку та нерухомості, а також довела присутнім новації податкового законодавства.

Зокрема, Валентина Гнатовська розповіла про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян, придбаних до 1 січня 2021 року та з яких не були сплачені податки і збори. Зокрема, про форму подання одноразової декларації та терміни її подання, які категорії фізичних осіб можуть скористатися правом на одноразове (спеціальне) добровільне декларування, об’єкти оподаткування, ставки податку та терміни cплати.

Посадовець зазначила, що подання одноразової декларації є правом, а не обов’язком фізичної особи, та наголосив, що таку декларацію можна подати декларантом в електронному вигляді до 1 вересня 2022 року.

Крім того, податківець нагадала присутнім, що з 1 січня п.р. для платників єдиного податку ІІ-ІІІ груп, які проводять розрахункові операції застосування реєстраторів розрахункових операцій є обов’язковим. Посадовиця акцентувала увагу платників податків на перевагах застосування програмних РРО при веденні господарської діяльності та порядку реєстрації програмних РРО.

Також наголосила присутнім на порядок подання звітності платниками, у яких відновилася можливість виконувати свої податкові обов’язки, та про порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання обов’язків, передбачених нормами податкового законодавства.