Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#На_часі: у Кам’янці-Подільському обговорили напрямки співпраці податкової з бізнесом

опубліковано 29 червня 2022 о 15:52

Нещодавно відбулася зустріч начальника Кам’янець-Подільської ДПІ  Головного управління  ДПС у Хмельницькій області Ігора Бєлко із керівником Парк-готель «Теремки» Василем Полуботкіним.

Учасники зібрання обговорили важливі питання, які виникають при взаємодії податкової служби та суб’єктів господарської діяльності. Зокрема, Ігора Бєлко зазначив, що, враховуючи обставини, що склалися у зв’язку із запровадженням на території України воєнного стану, потрібно докладати якомога більше зусиль для підвищення рівня заробітної плати найманим працівникам. Він наголосив, що є неприпустимим порушувати законодавство, нараховуючи заробітну плату нижче мінімально встановленого рівня.

У ході зустрічі присутніх проінформовано, щодо основних положень законів України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», від 14 грудня 2021 року № 1946-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», від 12 травня 2022 року № 2260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану», про застосування та використання програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі - ПРРО), щодо можливості подати одноразову (спеціальну) добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки й збори до 1 січня 2021 року, щодо тривалості Деклараційної кампанії 2022.

Посадовець нагадав про можливість, тимчасово, 1 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, підприємцям – платникам єдиного податку, не нараховувати, не обчислювати та не сплачувати єдиний внесок за себе. «За умови неможливості ведення господарської діяльності, тому потрібно звернути на це увагу і підтримувати економіку держави, наповняючи бюджет країни», – сказав Ігор Бєлко.