Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі_зустрічі: на Дунаєвеччині обговорили шляхи пошуку резервів надходження податків до бюджету

опубліковано 12 травня 2021 о 15:20

«Наразі проблема наповнення бюджету – актуальна і потребує особливої уваги, оскільки негативними чинниками, які впливають на надходження до бюджету є «тіньова» зайнятість та зарплати «у конвертах», звернула увагу учасників діалогу Наталія Баранюк, начальник Дунаєвецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

З метою забезпечення повноцінного наповнення бюджету за участі начальника Дунаєвецької ДПІ Наталії Баранюк, представників ОТГ та підприємців відбулася зустріч з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, погашення заборгованості із сплати податків, застосування РРО/ПРРО та забезпечення наповнення бюджету.

«Легалізація виплати заробітної плати, цивілізоване оформлення трудових відносин між працедавцями та найманими працівниками – це завдання загальнонаціонального масштабу, адже від рівня заробітної плати найманих працівників залежать надходження податку на доходи фізичних осіб, який є основним джерелом наповнення місцевого бюджету», - продовжила діалог керівник податкової інспекції.

У ході зустрічі заслухали суб’єктів господарської діяльності з питань легалізації трудових відносин та вчасної сплати податкових зобов’язань. Також у ході співбесіди з представниками суб’єктів господарювання обговорюються питання надання звітності у разі відсутності діяльності, а також припинення підприємницької діяльності.

Пріоритетними також були питання здійснення активної підприємницької діяльності та сплати податків, застосування електронних сервісів від податкової служби, що в цілому сприяє створенню позитивного іміджу платника податків.