Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Працюємо_прозоро: за результатами податкових перевірок суттєво збільшились середньомісячні виторги на об’єктах торгівлі

опубліковано 12 травня 2021 о 15:10

З початку року відділом фактичних перевірок управління податкового аудиту проведено більше сотні фактичних перевірки суб’єктів господарювання з дотримання законодавства в сфері готівкового обігу, за результатами яких донараховано понад 2 мільйони гривень фінансових санкцій, - повідомили у Головному управління ДПС у Хмельницькій області.

За результатами контрольно-перевірочних заходів складено 33 протоколи про адміністративні правопорушення. Найчастіше вони стосуються непроведення розрахункових операцій через реєстратори розрахункових операцій, відсутності режиму попереднього програмування найменування кожного підакцизного товару з вказівкою коду товарної підкатегорії згідно УКТ ЗЕД, ціни товару і обліку його кількості. Інше поширене адмінпорушення - непроведення готівкових розрахунків з використанням електронних платіжних засобів за товари та послуги.

З метою очищення ринку підакцизних товарів від фальсифікованих, незаконно ввезених на територію України підакцизних товарів податківцями встановлено та вилучено з обігу продукцію сумнівної якості, загальною вартістю понад 200 тисяч гривень.

Також згідно аналітичних та моніторингових даних проведено 44 фактичних перевірки торгівельних об’єктів, які здійснюють реалізацію підакцизної продукції, маючи при цьому середньомісячні виторги проведені через реєстратори розрахункових менше 5 тисяч гривень. До порушників законодавства застосовано штрафні санкції на загальну суму понад 600 тисяч гривень.

Примітно, що за результатами вжитих податковою службою області контрольних заходів, у тому числі хронометражів, середньомісячні виторги на перевірених об’єктах торгівлі збільшились на 11-18 відсотків. А у порівнянні з минулим роком кількість суб’єктів господарювання, які звітують про незначні виторги, зменшились на чверть.