Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робочі зустрічі: Деклараційна кампанія наближається до свого завершення

опубліковано 30 квітня 2021 о 13:24

У Нетішині відбулась зустріч з керівниками підприємств за участі начальниці Нетішинської ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Наталії Вовк. Були обговорені питання  спільної роботи органів місцевого самоврядування та податківців .

Особливу увагу на заході приділили декларуванню доходів громадян за 2020 рік, у тому числі й тих, що мають земельні ділянки площею понад 2 га, та й ті, які самостійно обробляють земельні ділянки, і мають у власності сільськогосподарську техніку та надають послуги селянам. Окрім того, була мова про необхідність належного оформлення найманих працівників та сплати податку на доходи фізичних осіб.

 Граничний термін подання громадянами та фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність податкової декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік – 30 квітня 2021 року.

До 31.12.2021 включно – громадяни, які мають право на податкову знижку.

Сплатити податкові зобов’язання потрібно до 2 серпня 2021 року.

Також в ході зустрічі пані Наталя наголосила на тому, що можна задекларувати доходи без візиту до податкової інспекції. В період карантину Центри обслуговування платників Головного управління ДПС у Хмельницькій області працюють з обмеженнями, але це не є перепоною для платників. Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Податківці пропонують кожному декларанту через електронний сервіс в Електронному кабінеті сформувати декларацію з вже частково заповненими даними на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. А це означає, що громадянин не витрачатиме час для внесення даних, які вже є в базах ДПС.

Нагадали, що подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України).

Звітувати про свої доходи та своєчасно сплачувати податки – це конституційний обов’язок кожного громадянина, який хоче і прагне жити у заможній країні, де належним чином фінансуються медичні установи, освітні заклади, будуються дороги, виділяється достатня кількість коштів на оздоровлення дітей і пенсійне забезпечення.

Декларуючи доходи і сплачуючи податки, громадяни приносять користь рідному місту. Декларування своїх доходів та вчасна сплата податків є своєрідним джерелом позитивної самооцінки, чітким усвідомленням того, що ти успішна людина і вчиняєш як чесний, добропорядний громадянин.

 Не забувайте про відповідальність за несвоєчасну сплату податку (збору) передбачена ст. 124 Податкового кодексу України.