Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Суб’єкти господарювання при наданні послуг таксі повинні застосовувати РРО/ПРРО зазначають полонські податківці

опубліковано 07 березня 2024 о 15:37

Начальником Полонської ДПІ ГУ ДПС у Хмельницькій області Юрієм Корнелюком проведено робочу зустріч з ФОП, який надає послуги таксі на території регіону щодо необхідності  застосування РРО/ПРРО та надання споживачу роз рахункового документу встановленої форми.

Боротьба з незаконним веденням бізнесу – один з пріоритетних напрямків роботи податкової служби Хмельниччини. 

Питанням державної реєстрації суб’єктів господарювання, дотримання роботодавцями і найманими працівниками трудового законодавства, обов’язкового використання належним чином зареєстрованих РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій в обов’язковому порядку досліджуються під час проведення фактичних перевірок. 

Відповідно до вимог законодавства здійснення особою господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації такої особи суб’єктом господарювання із зазначенням відповідного виду діяльності та отримання відповідної ліцензії.  

Провадження господарської діяльності без державної реєстрації та офіційного працевлаштування призводить до економічних втрат бюджетів та відсутності соціальних гарантій для працюючих нелегально найманих осіб. 

Крім того податківець нагадав про переваги спілкування з органами ДПС в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі та через мобільний застосунок «Моя податкова», зокрема задля подання звітності, здійснення процедури декларування доходів громадян за минулий рік, отримання необхідної інформації, а також надав відповіді на питання щодо погашення податкового боргу, зокрема в розмірі до 3060 гривень, звірки по платежах до бюджету, про особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання громадянам та ін.

Закликаємо представників бізнесу працювати відповідно до норм діючого законодавства!