Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чемеровецькі податківці здійснюють роз'яснювальну роботу відвідуючи  об'єкти торгівлі 

опубліковано 07 березня 2024 о 15:36

Начальник Чемеровецької державної податкової інспекції Валентина Гнатовська в складі Робочої групи Чемеровецької селищної ради провела роз’яснювальну роботу щодо здійснення розрахункових операцій з застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно, видачею фіскальних чеків покупцям, відвідавши об’єкти торгівлі.

Доведено до відома суб’єктів господарювання інформацію про необхідність застосування з 01 січня 2024 року платіжних терміналів для розрахунків платіжними картками, про зміну порядку заповнення реквізиту Призначення платежу в платіжних інструкціях відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 22.03.2023 №148.

Начальник ДПІ також розповіла про переваги спілкування з податковими органами в електронному вигляді, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua

Платникам наголошено, що мобільний застосунок «Моя податкова» можна встановити на телефон та отримувати оперативну інформацію про облікові дані, стан розрахунків з бюджетом, про об'єкти оподаткування.

Ключовою метою комунікації з платниками є переконати роботодавців і працівників дотримуватись законодавчих норм і працювати в правовому полі, компенсувати втрати бюджету з надходження податку на доходи фізичних осіб. Громадянам наголошено, що лише легальна та належного рівня заробітна плата забезпечує захист прав працівника, гарантії для роботодавця, а також 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% війського збору до бюджету.

Результатами зустрічей стало усвідомлення платниками важливості своєчасної сплати податків і зборів, погашення податкового боргу.