Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Ярмолинцях інформують громадян про основні зміни у податковому законодавстві та одноразове добровільне декларування

опубліковано 30 серпня 2022 о 18:36

Начальник Ярмолинецької ДПІ Головного управління ДПС у Хмельницькій області Світлана Павлюковська продовжує інформувати громадян про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних ïм активів та інші новації податкового законодавства.

Зокрема, Світлана Павлюковська в ході чергового заходу зазначила, що у межах податкової амністії декларанту необхідно подати до податкових органів одноразову добровільну декларацію виключно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків. При цьому  у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. А також  сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків, що є значно нижчим, ніж розмір встановлених податків. Так, розмір податку на доходи фізичних осіб сьогодні становить 18 відсотків.

Світлана Павлюковська повідомила присутнім, що у разі виникнення у бізнесу або громадськості питань стосовно застосовування податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, у них є можливість звернутись на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua. Ця платформа створена задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку.

Крім того, Світлана Павлюковська нагадала присутнім, які платники зобов’язані застосовувати РРО чи ПРРО з 1 січня 2022 року, а також які підприємці-спрощенці можуть здійснювати діяльність без застосування РРО чи ПРРО, але за умови використання розрахункових квитанцій та КОРО, про облік товарних запасів, щорічне декларування доходів громадян, погашення податкового боргу, про основні зміни у податковому законодавстві, внесені Законами №2120-ІХ, №2142-IX, №1914-IX.

В рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» закликала до обов’язкової легалізації найманої праці, забезпечення соціальних гарантій для працівників.

Наприкінці зустрічі податківець повідомила про один із популярних електронних сервісів – Електронний кабінет, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу, та який наразі забезпечує повний спектр послуг для платників податків.