Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Керівник податкової служби Хмельниччини в онлайн форматі взяв участь у засіданні колегії облдержадміністрації

опубліковано 27 липня 2021 о 15:40

У Хмельницькій обласній державній адміністрації під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Тюріна відбулось засідання колегії облдержадміністрації з обговорення підсумків соціально-економічного розвитку області за перше півріччя 2021 року.

До участі у колегії долучилися перший заступник голови обласної ради Гончарук Володимир, заступники голови адміністрації, керівники структурних підрозділів ОДА, голови РДА, міські голови, голови громад області та представники територіальних центральних органів виконавчої влади в області. Зокрема, у засіданні колегії взяв участь начальник Головного управління ДПС у Хмельницькій області Віталій Лазарєв.

Як відмітила у доповіді на засіданні директор Департаменту економічного розвитку ОДА Олена Бохонська, аналіз статистичної інформації та відповідних звітних даних засвідчив, що у соціально-економічному становищі області намітилися позитивні тенденції. Так, за підсумками першого півріччя вдалося відновити промислове виробництво і обсяги промислового виробництва зросли на 4,5 відсотка.

Також було зазначено, що до загального фонду місцевих бюджетів надійшло понад 4,0 млрд грн податків та зборів та забезпечено приріст доходів на 19,8 відсотка (670,0 млн грн) порівняно з відповідним періодом 2020 року. Забезпечено виконання планових показників обласним бюджетом, усіма районами та 57 територіальними громадами (крім Сахновецької – 98,6%, Берездівської – 96,4%, Маківської – 91,9%).

Обсяг надходжень доходів загального фонду місцевих бюджетів у розрахунку на одного жителя області становив 3258,1 грн (+19,8 відсотка). До початку року обсяг податкового боргу зменшився на 17,4 відсотка і склав 428,1 млн гривень.

В області на 01.07.2021 кількість діючих малих та середніх підприємств з початку 2021 року збільшилася на 162 одиниці і становила 14768 одиниць. Кількість працюючих суб’єктів підприємницької діяльності-фізичних осіб – на 1030 особи та становила 55664 особи.

Спостерігається збільшення надходжень до бюджету від суб’єктів малого та середнього підприємництва. Протягом звітного періоду до бюджетів усіх рівнів надійшло 3,7 млрд грн податкових платежів (+390,8 млн грн до відповідного періоду 2020 року).

Підсумовуючи результати роботи колегії перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Тюрін наголосив, що потрібно докласти усіх можливих зусиль, аби за підсумками року зберегти та примножити позитивний результат в усіх сферах розвитку Хмельниччини.

Також посадовець вкотре акцентував увагу на необхідності забезпечення контролю за виконанням графіків погашення заборгованості із виплати заробітної плати, сприяння у межах наданих повноважень її погашенню на підприємствах усіх форм власності та продовження роботи з легалізації тіньової зайнятості.