Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Актуальний_формат: Хмельниччина у трійці регіонів за кількістю виявлених неоформлених працівників

опубліковано 26 липня 2021 о 13:37

З початку інспекційної кампанії, яку з 1 липня поточного року розпочала Державна податкова служба та Держслужба з питань праці щодо легалізації трудових відносин, в Україні виявлено 3216 працівників, допущених до роботи без укладення трудових договорів.

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця. Найбільше незадекларованих працівників виявлено у Запорізькій (397), Вінницькій (344) та Хмельницькій (221) областях.

«Найчастіше випадки використання незадекларованої праці трапляються в швейному виробництві, сільському господарстві, торгівлі, будівництві, промисловості», – зауважують фахівці Головного управління ДПС у Хмельницькій області.

При їх виявленні вживаються заходи щодо притягнення роботодавців до відповідальності. Однак, кажуть, першочерговим завданням є забезпечення додержання роботодавцями вимог законодавства про працю, а не накладення штрафів.

Тому акцентують увагу на інформаційно-роз’яснювальній роботі серед підприємців. За результатами таких відвідувань з початку липня роботодавцями в області легалізовано 502 працівники.