Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#Медіазаходи: бізнес-спільнота Хмельниччини зустрілася з Послом Узбекистану

опубліковано 26 липня 2021 о 11:40

У рамках робочого візиту на Хмельниччину Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Узбекистан в Україні Алішера Курманова у торгово-промисловій палаті відбулася його зустріч з представниками бізнес-спільноти області.

До розмови долучилися перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Тюрін, перший заступник голови обласної ради Володимир Гончарук, перший заступник Хмельницького міського голови Роман Примуш, представники Головного управління ДПС у Хмельницькій області,а також члени Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Хмельницькій області - президент Хмельницької ТПП Наталія Бєлякова, очільник Союзу промисловців і підприємців Хмельницької області Іван Дунець.

Як зазначив Сергій Тюрін, між Україною та Республікою Узбекистан існують давні та тісні зв’язки як в сфері ділового обміну та співробітництва, так і в сфері культури.

«Нас об’єднує велика спільна історія. Між країнами підписані відповідні угоди про співробітництво. По кожному з напрямків SMART-спеціалізації, які окреслені для нашого регіону – а це агропромисловий комплекс, легка промисловість та туризм – ми зацікавлені взаємодіяти, тож сподіваємося, що завдяки вашому, пане Посол, візиту вже у найближчий час ми активізуємо нашу роботу в цих напрямках, що дасть змогу в рази збільшити наш товарообіг», – сказав посадовець, вітаючи Алішера Курманова.

Серед присутніх підприємців були представники тих галузей економіки, які є найбільш розвиненими в області: харчової та легкої промисловості, а також транспорту, ІТ-сектору тощо. Як зазначив пан Посол, узбецький ринок дуже зацікавлений в українських харчових продуктах, зокрема у цукрі, молочній та м’ясній продукції, олії.

Разом з тим, окрім налагодження нових каналів торгівлі, надзвичайно цікавими напрямками роботи можуть бути створення спільних підприємств та обмін досвідом між українськими і узбецькими бізнесменами у високотехнологічних сферах, бо за словами гостя, наші фахівці мають багатий досвід співпраці з європейським ринком, вихід на який наразі є одним із пріоритетів для узбецької сторони.

Користуючись нагодою, Сергій Тюрін також анонсував для усіх присутніх, що наприкінці жовтня у Хмельницькому та Кам’янці-Подільському заплановано проведення міжнародного економічного бізнес-форуму та запросив бізнес-спільноту і представників Узбекистану долучитися до участі в ньому. Цей захід, за словами посадовця, може відкрити нову сторінку у налагодженні нових партнерських зв’язків між нашими регіонами.