Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Чемеровецькій ДПІ розповідають про обов’язкове декларування доходів, отриманих в 2023 році та діючі сервіси ДПС

опубліковано 01 березня 2024 о 10:30

Під час чергової зустрічі з платниками податків фахівці Чемеровецької ДПІ розповіли, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року.  

Посадовці звернули увагу, що надати податкову декларацію платник може за вибором особисто або уповноваженою на це особою, поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення, або подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС «Електронний кабінет», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації. 

За словами фахівців ДПІ, суму податку на доходи фізичних осіб та військового збору визначені в декларації необхідно сплатити до 1 серпня цього року.  

Також посадовці розповіли про можливість використання електронних сервісів ДПС  - ІКС «Електронний кабінет» та застосунок «Моя податкова». Зокрема, за словами податківців, через «Е-кабінет» можна формувати та передавати до ДПС всю податкову  звітність, отримувати весь комплекс адміністративних послуг, переглядати картки особового рахунку по кожному податку, отримувати консультації.     

Крім того, обговорювались питання використання електронних сервісів ДПС, застосування платниками РРО/ПРРО, легалізації виплати заробітної плати. Наголошено на змінах до чинного законодавства щодо заповнення платіжних документів в частині «Призначення платежу».