Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з Новоушицькими платниками: основні зміни та актуальні норми податкового законодавства

опубліковано 01 березня 2024 о 10:28

Відбулася чергова зустріч в.о. начальника Новоушицької ДПІ Надії Гребенюк з платниками податків.

Насамперед керівник ДПІ нагадала платникам про зміни розміру єдиного податку у 2024 році та про зміни обсягів доходів, які передбачені для різних груп спрощеної системи оподаткування в цьому році. Також наголосила на необхідності сплати роботодавцями єдиного внеску за найманих працівників. А ще роз’яснила, що підприємець за себе може не сплачувати єдиний внесок, у такому випадку заповнювати Додаток 1 ЄСВ до Декларації не потрібно, адже в протилежному випадку у підприємця автоматично виникне заборгованість.  

Надія Гребенюк також нагадала про початок деклараційної кампанії 2024 та перелічила види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню та види витрат за якими можна отримати податкову знижку. Окремо зупинилася на обов’язку подання та особливостях заповнення Декларації про майновий стан і доходи для фізичних осіб благодійників. 

Крім того керівник ДПІ повідомила про електронні сервіси ДПС, які надають можливість платникам спілкуватися з податковими органами, отримати всю необхідну інфомацію, довідки, консультації, а також подати звітність дистанційно.  

Поінформувала, про новий функціонал від ДПС мобільний застосунок «Моя податкова». «Моя податкова» – це безкоштовний застосунок, який забезпечує громадянам простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби.  

Та наголосила на необхідності дотримання платіжної податкової дисципліни, яка в умовах війни, є вкрай важливою.