Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація: у Хмельницькому податківці та представники територіальної громади визначили пріоритетні напрями співпраці

опубліковано 08 листопада 2023 о 12:52

Відбулася чергова нарада з роботодавцями Чорноострівської територіальної громади за участі начальника Хмельницької державної податкової інспекції Ганни Завроцької, фахівців Головного управління ДПС у Хмельницькій області та представників ОТГ.

Основною метою зустрічі з роботодавцями Чорноострівської територіальної громади було налагодження діалогу між бізнесом та податковою службою, обговорення проблемних питань діяльності роботодавців, зокрема розглядалися шляхи підняття рівня заробітної плати та своєчасність її виплати. Під час засідання заслухано платників податків, у яких середньомісячна заробітна плата найманих працівників нижче встановленого законодавством рівня. 

Наголошено також на необхідності оформлення усіх найманих працівників та збільшення рівня заробітної плати до середньомісячного розміру СГ по області.

Учасники зібрання прийняли рішення максимально спрямувати спільні зусилля на проведення заходів із запобігання поширенню неофіційних трудових відносин. Наголосили на важливості дотримання вимог законодавства про працю, в частині легалізації заробітної плати працівників, підвищення її рівня, тощо.

Також фахівцями податкової служби надано роз'яснення щодо новацій податкового законодавства, обговорено питання визначення мінімального податкового зобов'язання, застосування РРО/ПРРО, погашення податкового боргу, порядок заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ІSО 20022 та інше.

Платникам рекомендовано встановлення мобільного застосунку «Моя податкова» від ДПС, за допомогою якого можливо в режимі реального часу дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.