Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники ЦОП Віньковецької ДПІ надають кваліфіковані  роз’яснення чинного податкового законодавства

опубліковано 12 квітня 2024 о 14:24

При відвідуванні Центру обслуговування платників Віньковецької державної податкової інспекції громадяни отримують роз’яснення щодо норм та термінів сплати податків та зборів до бюджетів, проводиться звірка розрахунків та ін. 

Також платники дізнаються про порядок подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік та отримання податкової знижки. Фахівці ДПІ зазначили, що декларацію слід подати до 1 травня 2024 року, суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року.

Під час зустрічі також вели мову про необхідність здійснення розрахункових операцій з застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно, видачею фіскальних чеків покупцям, наголошено на обов’язковості офіційного працевлаштування та заробітної плати; щодо погашення податкового боргу по майнових податках, МПЗ, зазначено щодо отримання адміністративних послуг через запис до електронної черги, платники отримали практичну допомогу щодо створення ЕЦП через додаток Приват 24/7 та ін.  

Увагу платників звернуто на необхідність приведення у відповідність основного виду економічної діяльності, заявленого при реєстрації, фактичному виду діяльності, що здійснюється. Зазначено, що слід використовувати Національний класифікатор України «Класифікація видів економічної діяльності ДК 009:2010» (КВЕД ДК 009:2010), оскільки КВЕД ДК 009:2005 втратив чинність. 
Платникам вкотре нагадали про переваги спілкування з податковими органами в електронному форматі, зокрема за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет", мобільного застосунку «Моя податкова», електронної скриньки комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Хмельницькій області за адресою km.ikc@tax.gov.ua