Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Городоччина: про співпрацю податківців з громадою задля наповнення місцевого бюджету 

опубліковано 12 квітня 2024 о 14:22

В Городоцькій МТГ відбулася робоча зустріч за участі першого заступника міського голови Артура Косінського, начальника фінансового відділу Валентини Світлани та начальника Городоцької державної податкової інспекції Наталії Хорошової, під час якої були обговорені питання наповнення місцевого бюджету, перспектив виконання дохідної частини бюджету та залучення резервів.

Зокрема, обговорено питання щодо посилення контролю за легалізацією доходів найманих працівників, за здійсненням підприємницької діяльності без державної реєстрації. Наголошено, що лише легальна та належного рівня заробітна плата забезпечує захист прав працівника, гарантії для роботодавця, а також 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% військового збору до бюджету.

Крім того, було обговорено питання продовження співпраці щодо розʼяснювальної роботи з громадянами з питань погашення наявного податкового боргу та недопущення виникнення нового, в т.ч. внаслідок більш активного використання інформації, наявної в мобільному застосунку «Моя податкова» та сервісі «Електронний кабінет платника».

Наголошено про обов’язок подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік до 1 травня 2024 року, а суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року.