Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Кам'янеччині триває інформаційно-роз’яснювальна робота щодо застосування РРО/ПРРО та легалізації найманої праці

опубліковано 12 квітня 2024 о 14:21

Кам'янець-Подільські податківці спільно з представниками  міської ради продовжують надавати роз'яснення  платникам податків щодо застосування РРО/ПРРО, КОРО та легалізації найманої праці. 

Увагу платників зосереджено на необхідності дотримання норм законодавства про працю, адже лише легальна та належного рівня заробітна плата забезпечує захист прав працівника, гарантії для роботодавця, а також 18% податку на доходи фізичних осіб та 1,5% війського збору до бюджету.

Також податківці зазначають, що деклараційна кампанія триватиме до 1 травня 2024 року, суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року. В цьому контексті безумовними перевагами наділена процедура подання декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік в онлайн режимі в Електронному кабінеті на офіційному вебпорталі ДПС, оскільки можна скористатись частковим автозаповненням Декларації.
Податківці закликали платників вчасно та в повному обсязі сплачувати податки і збори до бюджетів, погасити податковий борг по майнових податках, МПЗ, зокрема в сумі 3060 грн., враховуючи, що податкова вимога не надсилається, зазначили про необхідність здійснення розрахункових операцій з застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно, видачею фіскальних чеків покупцям.

Платникам наголошено, що за допомогою мобільного застосунку «Моя податкова» можна отримувати оперативну інформацію про облікові дані, стан розрахунків з бюджетом, про об'єкти оподаткування, встановивши його на телефон.